INSPIRACIJA

VUCH savjetuje: Kako odabrati ručnu prtljagu za avion

20.05.2024 MAGAZÍN VUCH
Autor članka

Dvostruko mjeri, jednom reži nije iznimka kod ove teme. Nitko od nas ne želi plaćati visoke kazne zbog prekoračenja limita ručne prtljage. Ali koji su ti limiti?

Skoro svatko od nas putuje s ručnom prtljagom. Bilo da je to samo crossbody torbica ili ruksak, uvijek se isplati razmisliti o dopuštenim dimenzijama. Svaki prijevoznik ima svoje određene limite koje putnici ne smiju prekoračiti, inače će ih kazna sigurno stići.

 Veliki putni ruksaci

I nekoliko cm igra ulogu

Ne želiš vući kofer, pa se odlučuješ putovati samo s velikim ruksakom na leđima? Ovdje ćeš naći popis najčešće traženih tvrtki i njihovih dimenzija:

  • Ryanair – 40 × 25 × 20 cm
  • ČSA / Smart Wings – 55 × 45 × 25 cm
  • Lufthansa – 55 × 40 × 23 cm + osobna torba
  • Air France / KLM – 55 × 35 × 25 cm + osobna torba

Sa Smart Wings može letjeti i naš najveći ruksak Elion, koji bogato ispunjava dimenzije. Lufthansa i Air France nude mjesto za Siriusa. Kod Ryanaira već se mora računati s manjim prostorom, pa ti društvo može praviti primjerice Noel

Neke tvrtke nude mogućnost imati ne samo ručnu prtljagu, nego i tzv. osobnu torbu. Ovdje se dimenzija kreće oko 35 × 20 × 20 cm. Dakle, idealan izbor je primjerice torbica Fossy Mini.

S ruksakom (ne samo) na leđima 

Nema boljeg od toga da imaš sve pod kontrolom. I to doslovno. Takav ruksak kao Livine ima na leđima posebnu gumu koju samo navučeš na ručku kofera i ideš. I definitivno nije jedini. Ovdje možeš pogledati sve ruksake koji imaju ovu praktičnu funkciju.

Kako god da se odlučiš, uvijek imaj na umu da je manje ponekad više. Ruksaci nisu napuhljivi, stoga je dobro razmisliti o tim dopuštenim dimenzijama. Sretan put!

Kopiraj poveznicu

Preporučeni članci

Back to semester or what you can't do without during your studies Back to semester or what you can't do without during your studies
New collection: Wedding handbags on the Vuch scene New collection: Wedding handbags on the Vuch scene
Fashion tips: how to pair a handbag with a wallet? Fashion tips: how to pair a handbag with a wallet?


Izaberite svoju zemlju